Praktijk InMens Weert


Mijn naam is Katinka Weegels-Nouwen en ik ben het gezicht achter Praktijk InMens Weert. Als kind en jongvolwassene was ik altijd al bezig met anderen, wat maakte dat de keuze voor een opleiding snel gemaakt was. In alles altijd mijn eigen weg bewandeld en geleerd met vallen en opstaan, met een veilig vangnet in de buurt. 11 jaar geleden afgestudeerd aan de opleiding Social Work en sindsdien de droom gehad ooit een eigen praktijk te beginnen. Na jaren werkervaring en levenservaring opdoen, het volgen van trainingen en opleidingen en werken aan mezelf, is 2022 is het jaar dat ik daadwerkelijk gestart ben.

Na het vastlopen op de opleiding Creatieve Therapie heb ik besloten verder te gaan met de opleiding Social Work. Vanaf mijn afstuderen tot nu heb ik een verscheidenheid aan organisaties en doelgroepen gezien, heb ik verschillende vervolgopleidingen en trainingen gevolgd en ben ik dus ook zelf niet stil blijven staan in mijn eigen ontwikkeling. Daar waar ik op persoonlijk vlak vastliep heb ik er iets mee gedaan en zo heb ik mijzelf steeds beter leren kennen. Ik heb zo zelf mogen ervaren hoe fijn het is wanneer onbewuste negatieve ervaringen en trauma’s opgelost worden.


Kennis en kunde vind ik belangrijk. Dit is ook nodig om mijn registratie bij het SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd) te kunnen behouden. Echter vind ik het nog belangrijker dat je een goede klik en een goed gevoel hebt bij de hulpverlener die je uitkiest. Het maakt het namelijk makkelijker om tot wederzijds vertrouwen te komen, te werken aan je doelen en dus makkelijker je proces te doorlopen.

InMens is afgeleid van immens. Soms hebben we immens verdriet, immens gemis, immense twijfel, immense onmacht, immense pijn of zoeken we naar immens geluk. Al deze gevoelens doen iets met je InMens. De woorden lijken veel op elkaar en staan ook zeker met elkaar in verbinding. InMens gaat terug naar de innerlijke mens, want wist je dat het gedrag van jezelf en jouw kinderen ontstaan vanuit hoe jij je van binnen voelt? Dus: wie ben jíj en wat verlang je diep van binnen. Wat maakt jou echt gelukkig en wat staat dat geluk nog in de weg? InMens neemt je mee naar binnen door onder andere het inzetten van verschillende methodes, reflectie, innerlijk kind werk, reiki, holisme, gesprekken, reguliere coaching en behandeling, aanboren van eigen krachtbronnen, creatief werk, buiten zijn en meer. Daarnaast kan er ook heel praktisch gewerkt worden wanneer er een vraag is omtrent psycho-educatie of opvoeding. InMens sluit aan op jouw InMens, omdat we het belangrijk vinden maatwerk te leveren. Iedereen is uniek en verdient dus ook een eigen aanpak.


Onze Missie
Ouders van hoofd naar hart laten gaan zodat ze Her~Inneren, Ont~Wikkelen en hun Eigen~Wijsheid leren kennen. Dit alles om te kunnen Verbinden met hun kinderen.